Den litt bortgjemte, lille parken i Gyldenløves gate er raskt blitt et møtested i nabolaget på Frogner og et yndet sted for opphold og rekreasjon. Tidligere var parken del av hagen til den store sveitservillaen som ligger like bak.
Historisk ble dette området kalt Bondejordet. Her ble Norges første skolehage anlagt i 1905, etter initiativ av Marie Jørstad (1833-1923), journalist, forfatter og skolehagepionér.
Det er oppført en sittemur av historisk fontenestein, som er gjenbrukt fra Frognerparken. Denne sittemuren representerer ikke bare en funksjonell plass å hvile, men også en visuell forbindelse til Oslos historie.
Sentralt i anlegget er det bygget en støttemur i liskifer, som ikke bare gir struktur til området, men som også bidrar til å ivareta landskapets karakter.
Parken er blitt til på grunn av hagens kulturhistoriske verdi. Det er gjort spesielle tiltak for å beskytte de gamle trærne og deres rotsystem. En majestetisk, gammel bøk preger hagen, og trærne er sikret fortsatt gode vekstvilkår.
Blomster og gamle prydbusker gir variasjon, farger og duft – og de stimulerer pollinerende insekter.
Prosjektet er utført med løsninger i samspillsprinsippet mellom landskapsarkitekt, arborist og Agaia.
Lurer du på hva vi kan gjøre for deg?
Trenger du hjelp med å få din idé og visjon til å bli virkelighet? Ta kontakt med meg så finner vi ut av det sammen. Vi har lang erfaring med å jobbe med noen av landets største selskaper og organisasjoner, både i privat og offentlig sektor.